Diyet

Hamile diyeti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Eminim bu yazımı okuyanlar arasında bebek bekleyen yada bebek sahibi olmaya karar veren anne adayları mevcuttur. Anne olacak olmanın umuduyla gün sayıyorsunuzdur  peki ya uzun bir süre koca bir popo ya da sarkan bir göbek suretine bürünerek size eşlik edecek beslenme hatalarını da dikkate alıyor musunuz? Hamilelik sürecini eski usul geçirmeye niyetliyseniz yada çevrenizin etkisi altına girip o kalori benim bu kalori senin lezzet rüzgarına kapıldıysanız durumunuz vahim. Bu şekilde giderse bebeğinizi kucağınıza aldığınızda gerçek bir sorununuz olacak ve eski bedeninizin özlemiyle yeniden siz olma çabasına girecek, çoğu zaman başarısız olacaksınız. O zaman ne yapmalı.
Hamilelik döneminde ipleri elimizden bırakmadan sağlıklı bir beslenme planıyla yılanın başını baştan ezelim gitsin. Bir önceki cümlemde sağlıklı  kelimesinin altını çizdiğimi belirtmek isterim. Kilo almayacaksınız diye abartıp bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın. Şimdi sizlerle Ender Saraç’ın hamilelik zamanı beslenme önerilerini paylaşacağım. Ayrıca unutmayalım şeker ve hamur işi size ve bebeğinize hiçbir fayda sağlamaz. 

Gebelikte ara öğün ; geneli itibari ile ana öğünlere verdiğimiz özeni ara öğünlere göstermeyiz. Halbuki ara öğünlerde sağlıklı beslenmek açısından ana öğün kadar önemlidir. Ara öğünler sayesinde kan şekeriniz dengelenir. Bir sonraki ana öğüne tok oturmuş olursunuz.

Gebelikte su içmek ; su tüketimi herkes için oldukça önemlidir. Fakat hamile bayanlar içinde su tüketimi oldukça önemlidir. Su tüketimi sayesinde vücudunuzda ödemlerin olmasının önüne geçmiş olursunuz.

Gebelikte yağlı beslenmeye dikkat ; gebelikte beslenirken yağlı besinlerden, tuz ve hamur işlerinden elinizden geldiğince uzak durun.

Gebelikte kahvaltı ; hamilelik esnasında kesinlikle kahvaltıları atlamayın, hamilelik anında bulantılar sabahları daha yoğun olduğu için genelde bir şey yenmeden geçiştirilir. Oysaki tam tersi kahvaltıları kesinlikle atlamayın. Kahvaltılarda süt, peynir çok yağlı olmayanlardan mevsimine uygun sebze. Yazın domates, salatalık, biber, kışın maydanoz, marul, roka gibi yeşillikler ve ekmekten oluşan bir mönü tercih edin

Hamilelikte çay yerine yeşil çay için; demir vitamini için siyah çay yerine yeşil çayı tercih edin. Çay besinlerdeki demirin emilimini engeller. Adaçayından ise kesinlikle uzak durun, uzmanların ortak görüşü adaçayı içilmesi bebeğin düşürülmesine neden olabilir.

Hamilelikte bebeğiniz sağlığı için ;

Yemeklere çorba gibi hafif yiyeceklerle başlayın, sebze tüketimini arttırın. Sebzeler içinde barındırdığı vitamin ve mineral deposudur, ve de kalorisi düşük olması nedeni ile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yemeklerde az yağlı tüketin, günde ortalama 150 gram et yeterlidir, tavuk, balık ve kırmızı eti dönüşümlü olarak tüketin, kırmızı et hamileler için oldukça gereklidir ve düzenli tüketilmesi gerekmektedir, hamur işlerinden uzak durun, tuz tüketimini elinizden geldiğince azaltın hamilelikte 2 gram tuz yeterlidir. Baharatlardan acı baharatlardan uzak durun. Kafeinli içecekler yerine yeşil çay ve sütü tercih edin.

  

Yorum Yaz

Pin It